Psí pojetí aneb jak pes vnímá

18.05.2014 20:47

Slovy se mi těžko vyjadřuje moje nadšení a můj vděk za tuhle akci. Terka Hladká přijela s Verčou a Májou a všechny nám měly co říct. 

Akce začala přednáškou obsahují základy (vývoj psa, konejšivé signály, vliv stresu, agrese a její příčiny...). Terka se moc dobře poslouchá a tak čas do oběda (13:00) utekl jako voda. Nejednou jsme se dost nasmáli:) Následoval zmíněný obídek, kde bych opět ráda vyzdvihla restauraci U Richarda a jejího šéfkuchaře. Nevím jako ostatní, ale já jsem oběd opravdu vychutnala. 

Po obědě jsme pokračovali zbytkem Terčiné přednášky, která se protáhla, protože jsme začali o hodinu později. Po krátké pauze nám Verča pověděla příběh jejího psíka, který byl jako miminko nalezen ve zbědovaném stavu. Dnes je z něj psíček, jehož seběvědomí postupně roste a ve třech letech působí jako vyrovnaný psík.

Po celou dobu v kennelce v rožku odpočíval kříženec pitbulla Bárny. I jeho příběh jsme si vyslechli a nutno podotknout, že jde zřejmě o nejčastější vzorec příběhů před tím, než se člověk dostane k pozitivnímu posílení. Bárnyček byl ale po celičkou dobu moc hodný a i kontaktní k lidem. A mimochdem je to nádherný zvíře :)

Jelikož nedorazili všichni přednášející, kteří původně dorazit měli, ujala se zbylých příběhů Terka a pověděla nám nejen příběh jejího Messíka, ale i dalších dvou psíků. A člověk se opět až nestíhal divit, co někteří "odborníci" považují za řešení problémového chování psíka, které prakticky vždy vychází ze špatné komunikace s majitelem, nebo ze špatných zkušeností z minulosti. Ale taková už je realita.

V každém případě, bpokud někdy budete mít možnost tuto přednášku navštívit, neváhejte. Domů jsme vyrazli až v půl šest odpoledne a výtěžek putoval na leopardy v nouzi. 

 

Všem, kteří se akce zúčastnili (+ Petře Marečkové, která přispěla i když se nakonec nemohla zúčastnit) patří mé obrovské díky!