DUO CACIB Brno 4. a 5.2.2012

06.02.2012 07:12

O víkendu proběhl výstavní maraton v podobě DUO CACIBu v Brně.  Na tento víkend jsme se nemohli dočkat, jelikož to byla naše premiéra na výstavním koberci ve třídě mladých. Proběhla nad očekávání dobře a zejména sobota mi vyloženě vyrazila dech.

 

4.2.2012 před námi bylo jen cca 20 psů a tak dopoledne uběhlo poměrně rychle. Účastnilo se i poměrně dost štěňátek (WS). Dex byl v kruhu opět sám a i přesto, že neměl konkurenci, domnívám se, že si vyběhanou V1 zasloužil. K ní dostal svůj první CAJC a jsem za to na něj náležitě pyšná. V mladých fenách běhala v sobotu sama naše sestřička Cora, která si také vyběhala svoje první V1, CAJC. Dex a Cora tak spolu šli o nejlepšího mladého jedince plemene. BOJ nakonec dostal Dexík a tak jsme postoupili do závěrečných soutěží. V průběhu čekání jsme si vyzvedli naši první medaili a nechali zapsat titul do PP. A čekání to bylo neskutečně dlouhé. Nebýt Zuzky Hrubešové s Joyem (který dostal BOB a postoupil tak rozvněž do závěreček) a Míši Jeleňové se Zarou, asi bychom tam oba zhynuli. Dexík se nasáčkoval k Zaře do baráčku a tam se hezky v teplíčku a klidu vyspinkal do růžova (do modromerle :) ).

Po sedmé hodině konečně nastala ta chvíle, kdy jsme šli do kruhu a den se tak chýlil ke konci. V mladých se oceňovalo pouze první místo, což mi celkově přišlo nespravedlivé, už jen proto, že tam všichni ti lidé a psi byli od 9 hodin od rána a jak jsem již zmínila, na řadu jsme přišli po sedmé večer.....

JBIG dostal Dex a BIG Joy. Jednalo se tak o vyloženě nadvládu leopardů a to čekání se vyplatilo.

 

5.2.2012 bylo čekání na kruh poměrně delší, jelikož před námi bylo cca 70 psů. Nečekaně rychle to ale uteklo díky fajn společnosti Petry Kardianové a Kiky od naší Cory. Jelikož nebyla hlášena žádná psí mimina (až fanka) ani dorost, šel Dex na řadu jako první. A to jsme si dali. Vybíhal z kruhu, zastavoval se a odmítal jít dál, v běhu absolutně nespolupracoval i když stál pak už hezky. Dostal tak svůj druhý titul CAJC (tedy i V1) a znovu postoupil do boje o nejlepšího mladého, kde znovu zabodoval proti sestřičce Coře, která tentokrát měla ve svém kruhu konkurenci, přes kterou do soutěže o BOJ postoupila.

BOB si znovu vyběhal Joy a tak jsme opět čekali spolu. Čekání jsme si zkrátili drezúrou Dexe v prázdném kruhu, kde běhal se mnou, Zuzkou i Míšou, která ho vycukala tak, že pak byl rád, že může běžet se mnou a šel už hezky. Naštěstí to celé proběhlo rychleji, ač si nejsem jistá, zda to nebylo na úkor kvality, jelikož na některé psy se, dle mého názoru, paní rozhodčí ani nepodívala. K nám sice došla, ale např. pražský krysařík, který byl až na konci řady, se vůbec nedostal do pozornosti posuzovatelky. Ani Dex, ani Joy, nakonec v neděli tituly BIG nedostali, což nám ale vůbec nevadilo, jelikož jsme všichni už byli natěšení domů, do pelechů.

 

S výstavou jsme byli nad míru spokojeni. Super společnost, příjemná atmosféra, rozhodčí v pohodě a pěkné posudky, které si můžete přečíst v sekci "výstavy a kde nás můžete vidět" tedy zde: leopardipes.webnode.cz/vystavy-a-kde-nas-muzete-videt/

Děkujeme všem za milou společnost a gratulujeme všem pejskům k obdrženým titulům, výborným známkám a pěkným posudkům.

 

Fotky budeme krást od Petry Kardianové, se kterou jsme se tak dohodli :)