Aktualizace

13.10.2013 18:07

Minulý víkend jsme se dočkali Židlochovického hafíka 2013. Akce to byla myslím úspěšná, i když si Dexík s Ilonou nevyběhal žádný pohárek. Prý se hodně otáčel a hledal mě. Ale nám to neva:) První místo v kategorii velkých psů s PP si vyběhala Dexova ségra Keisy :) Gratulkáááá :) Článek si můžete přečíst zde: Hafík článek.pdf (41178)

 

Večer jsme strávili s holkama (Lufí a Keisy) v posteli se svařákem a zázvorovým čajem - jak jinak. Hafo jsme se nasmály a kupodivu nás pesy nechaly ráno vyspat. Na výlet na brněnskou Babu jsme se tak vypravili až kolem půl jedné. A výlet to byl parádní. Hafani se proběhli a vyřádili a my si užily podzimní lesík a mňamkózní polívku na cestě zpět. Byl to skvělý víkend.

 

Dnes jsme dostali na náš první mantrailing. Postroj původně určený na obrany tak dostal nové využití, protože jsem se rozhodla obrany odpískat. Dex kousat nechce, nebaví ho to a já ho nechci nutit. Dnes poprvé tak byl postroj v roli postroje stopovacího a určeného speciálně a pouze na tuto činnost. Mantrailing je vyhledávání pohřešovaných osob - ať již zatoulaných, unesených, nebo pachatelů. Jde o vyhledávání konkrétní osoby na základě pachového rozlišení z předmětu hledaného. Víc info k mantrailingu jako takovému najdete ZDE.

Dexík byl moc šikovný a našel si kladeče, kterého viděl odcházet, i kterého hledal "naslepo." Krásně se k němu přiřítil a myslím, že na poprvé mu to šlo opravdu krásně. Doufám tak, že ho to bude bavit a budem se tomu moct věnovat nějak víc. Kdyby měl někdo zájem si to s námi zkusit, budeme moc rádi jak za psí parťáky, tak i za kladeče dobrovolníky, kteří by s námi čas od času vyrazili a nechali se najít ;) Časem bych chtěla vyrazit trénovat asi dvakrát v týdnu, když to chlupáče zaujme :) Takže kdyby někdo chtěl, nejlépe z Brna, napište mi a domluvíme se :)