Náročný víkend

05.05.2013 16:31

Dexíšek měl náročný víkend. V úterý jsem se na dobro rozhodla, že Dexu přihlásím na zkoušky ovladatelnosti ZZO. Bála jsem se toho jak čert kříže, ale nechala jsem se ukecat:)

Věděla jsem, nemá smysl nějak výrazně něco trénovat. Pesík by v tom měl akorát zmatek a v neděli už by se mu taky nemuselo chtít.....známe své psy a dobře víme, že pokud si Dexíšek postaví hlavu, můžou padat trakaře, ale dělat nebude :D V sobotu jsme tak vyrazili na cvičák s tím, že poslušnost dělat nebudeme, případně budeme, ale jen okrajově. Měli jsme v plánu dopolední obrany a odpoledne první překážky na agi. Na celý den hlásili déšť a přeháňky, ale doufala jsem, že se nám podaří být tam co nejdéle a psíka utahat. Opak předpovědi byl pravdou, za celý den tu nespadla kapka vody, slunko svítilo, až kůže účastníků cvičáku řádně zčervenala, a bylo teploučko. Z obran nakonec nic nebylo, jelikož kluci sekali trávník a baby jsme ho pak ještě hrabaly. Překážky však, díky rozdělení cvičákového prostoru, vyšly krásně. Dex si užíval jak skákání, tak i tunely a to jak pevný, tak látkový. Radost z něj přímo cákala na všechny strany :) Při hrabání řádil s Grimmem a se štěňátky ČV. Fotky najdete na rajčeti.

V noci na neděli a ráno pak pršelo. Na sluníčko to nevypadalo a už to celé viděla bledě. Dexa měl neutrální náladu - ani Dexík, ani Mr. Morgan, což bylo dobře. Bylo vidět, že je unavený ještě po těch 6 hodinách na cvičáku v sobotu :) Dojeli jsme na místo a byla jsem mile překvapena krásně upraveným cvičištěm s nádhernou travičkou. Dex šel na řadu jako pátý po fence borderky a před fenkou borderky :D Tou druhou fenkou byla cvičáková kolegyně Andělka a hned za ní šla naše výcvikářka se psem ČV. 

Od počátku byl Dex dost nesoustředěný, ale vše se završilo aportem, kdy pro něj vyběhl, vzal ho do tlamky a pak začal pobíhat po ploše, poskakovat a mávat packama, vrtíc ocáskem. Mno radost pohledět, tedy za jiných okolností :D za aport si tak vysloužil pěknou oválnou nuličku a já už se viděla na cestě domů s nepořízenou. Nicméně za zbytek disciplín dostal 8, 8, 8 a dvakrát deset dobů a tak s odřenýma ušima a 44 body postoupil do druhé části zkoušky. Všechny tři části speciálních cviků složil s hodnocením - prospěl výborně - a celou zkoušku tak absolvoval s hodnocením PROSPĚL. 

Nezbývá tak než poděkovat organizátorům a taky Lence s Alešem, kteří zkoušky absolvovali s hodnoceními Prospěl výborně. Gratulujeme!